Baby Life Home

Rajkumar verkocht zijn land en Uma haar cosmetica bedrijf om 24 kinderen met HIV te kunnen adopteren en groot te brengen. Samen startte zij Baby Life Home en Saphalta HIV Shikshya Sadan, de eerste school in Nepal voor kinderen met HIV.

Rajkumar sold his family property and Uma her cosmetic company to adopt 23 children with HIV and raise them as there own. Together they started Baby Life home and Saphalta HIV Shikshya Sadan, the first school in Nepal for HIV infected children.


Kinderen van baby life home


Helaas heerst in Nepal nog altijd een groot taboe op HIV. Hier worden de kinderen dan ook dagelijks mee geconfronteerd. Zo worden de kinderen niet geaccepteerd op regulieren scholen en weigeren zelfs ziekenhuizen en doktoren behandelingen. 


Nieuwe woning en talent-ontwikkelingscentrum 

Op dit moment wordt er heel hard gewerkt aan het realiseren van een nieuwe woning voor de kinderen en begeleiders. Naar verwachting zijn de werkzaamheden klaar rond augustus 2017. 

In de huidige situatie slapen 9 meisjes in een klein kamertje en 14 jongens in een klein kamertje. Verdeeld over deze 2 kamers en de kleine gedeelde ruimte wordt overdag lesgegeven. De kinderen krijgen echt alle liefde die een kind verdiend en iedereen probeert het beste uit de situatie te halen, maar eerlijk is eerlijk. De ruimte is veel te klein! 

Het nieuwe gebouw is voorzien van de volgende ruimtes

begane grond verdieping
- Toiletgroep
- familie/woonruimte
- Keuken

Eerste verdieping
- grote slaapkamer jongens
- grote slaapkamer meisjes
- slaapkamer verzorgers
- inloopkast/opbergruimte 

Aan beide slaapkamers komt een apart toilet. Door het HIV virus zijn de kinderen erg vatbaar voor ziekte en met een toilet aan de slaapkamer hoeven de kinderen niet naar boven en beneden gedragen te worden. Ook ontstaat er meer privacy voor jongens en meisjes.

Tweede verdieping  
- Gastenverblijf
- Dakterras

In sommige gevallen zijn de kinderen geen wees of zijn de kinderen niet verstoten, maar kunnen de ouders door omstandigheden niet meer voor hun kinderen zorgen. Omdat de ouders vaak minimaal 600 km uit Kathmandu wonen wordt er een gastenverblijf ingericht zodat de kinderen bezoek kunnen ontvangen. 

Talent-ontwikkelingscentrum 


Wanneer de nieuwe woning klaar is komt het oude gebouw leeg te staan. Daarom heeft Rachna foundation samen met Rajkumar en Uma besloten deze ruimte te renoveren tot educatie en talent-ontwikkelingscentrum. Het gebouw is in goede staat, maar heeft zeker een schilderbeurt en nieuwe vloeren nodig. (school) Meubilair is er niet en het hele gebouw moet opnieuw worden ingericht. Een behoorlijk project, maar wij gaan graag samen met ons team en onze sponsoren de uitdaging aan! 

 

Voor dit project is Rachna foundation een crownfunding gestrart via WHY DONATE.
Wij gaan voor een eind bedrag van 15.000 euro en hopen dit bedrag te behalen in juli 2017!

 


Rachna Foundation en stichting Mina werken samen

In januari 2017 ontmoeten Karel van stichting Mina en Anouk elkaar in Kathmandu  uit deze ontmoeting is een prachtige samenwerking ontstaan.


De doelstellingen van stichting Mina zijn gericht op educatie, onze doelstellingen op talentontwikkeling. Twee doelen die elkaar ontzettend goed aanvullen en samen bereik je meer dan alleen!

Op dit moment zijn wij met elkaar een sponsor fietstocht aan het organiseren in juni 2017, om samen een mooi bedrag bij elkaar te fietsen voor het educatie-/talent-ontwikkelingscentrum voor de kinderen van Baby Life Home. 
 

Karel koopt levensmiddelen voor Baby Life Home namens stichting Mina. 

Karel koopt levensmiddelen voor Baby Life Home namens stichting Mina. 

Lekker zoet! 

Lekker zoet! 

Donatie van stichting Mina voor Baby Life Home 

Donatie van stichting Mina voor Baby Life Home 


In januari 2017 ontmoeten Karel van stichting Mina en Anouk elkaar in Kathmandu en uit deze ontmoeting is een prachtige samenwerking ontstaan! 


Spiralz uit Nederland

Spiralz uit Nederland