onze missie: 

Empower. 

Rachna Foundation organiseert talent-ontwikkeling programma's voor kansarme  kinderen, jongeren
en jong volwassenen in Nepal. 

29831118_10155750408918509_759227255_o.jpg

Onze Missie 

Het is de missie van Rachna Foundation om kansarme kinderen, jongeren en jongvolwassene in Nepal de mogelijkheid te bieden om zichzelf en hun talenten te ontwikkelen. Door hen te ondersteunen bij het opdoen van nieuwe kennis, kunde en het behalen van succeservaringen willen wij bijdragen aan een versterkt gevoel van eigenwaarde waardoor zij beter in staat zijn een waardige plek in de maatschappij de vinden. 

Lees meer

 

 

30265121_10155776118933509_7543208219666022400_n.jpg

Team & Partners

Ontmoet onze veldwerkers en programma
partners in Nepal. 

Lees meer

 

Noodhulp

Kleine Izaak is afgelopen april 1 jaar geworden en heeft nu u hulp hard nodig! 

Als je in een kleine kamer woont, met de keuken naast het familie bed. Dan ligt een ongeluk in een klein hoekje. Het is niet de veiligste omgeving om op te groeien en een paar dagen voor Izaak zijn eerste verjaardag ging het helemaal mis! Een thermos fles met gekookt water viel om en zorgde voor 1e 2e en 3e graads brandwonden aan zijn been. Een nachtmerrie voor elke ouder, in het speciaal wanneer je een kind groot brengt in een kansarme omgeving. 

Izaaks vader verloor op jonge leeftijd
beide ouders.  Hij heeft zijn onderwijs helaas niet afkunnen ronden en heeft de afgelopen jaren
in een zonpanelen fabriek gewerkt. Nadat Izaak
uit het ziekenhuis kwam is hij noodgedwongen naar
Saoedi Arabia gegaan om daar te werken en zijn familie
te onderhouden op afstand.   

Izaaks zijn jonge moeder is geboren in een dorp ver van Kathmandu. Een reis van bijna 3 dagen waarvan 2 dagen lopen.
Haar vader is al overleden en haar moeder wordt te oud en zwak om de lange reis naar Kathmandu af te leggen. Voor de geboorte van Izaak werkte zij in de zelfde fabriek als haar man, na de geboorte is ze thuis gebleven om voor Izaak te zorgen. 
 

Met het ingezamelde geld van het noodfonds hebben wij alle medische kosten kunnen dekken. Op dit moment zijn wij heel hard opzoek naar een sponsor familie voor izaak om een schoolfonds en toekomst plan op te kunnen zetten. 

 

 

Our Programs

Rajkumar sold his family property and Uma her cosmetic company to adopt 23 children with HIV and raise them as there own. Together they started Baby Life home and Saphalta HIV Shikshya Sadan, the first school in Nepal for HIV infected children.

Baby life home is our main project partner. 

 

Art classes 

Every week we provide professional art classes at baby life home in collaboration with Sanjeev Maharajan from Drawing Room Kathmandu. 

 

Mural project

In April 2018 we have celebrated the renovation of the education and talent development centre from Baby life home.  In collaboration with 3 graduated art students we have decorated all classrooms with beautiful and inspiring murals. This project was coordinated by Drawing Room Kathmandu.

Tailoring  

"Empowering women from marginalized communities in Nepal. Through education and practical training these women get the chance to become skilled tailors, creative entrepreneurs & independent individuals." -Hatti Hatti


emergency aid

Earthquakes and other emergency situations will be always a part of our program in Nepal. In any emergency situation we will try to do what is most needed for the ones who need it the most.   

 
Untitled-3.jpg

kom in actie! 

Jouw steun en donaties maken een verschil. Doe een donatie of laat je inspireren om een eigen crowdfunding of geld inzameling op te zetten voor een van onze projecten.

 

Kom in actie

Wordt geinspireerd en gebruik je eigen creativiteit en talent om een inzameling of crowdfunding op te zetten voor een van onze projecten!

wordt vrijwilliger 

Wij zijn altijd opzoek naar creative en gemotiveerde vrijwilligers voor ons team in Nederland en in Nepal. 

donaties 

Elke donatie maakt een verschil!